De gekozen kaart verschijnt op de pen!

U heeft een pen gekregen met daarop de tekst: " U kiest een harten 4". Deze pen wordt gebruikt als je voorspelling nadat je iemand een kaart hebt laten kiezen.
Het kiezen van de kaart is niet echt een keuze maar een kaart die de toeschouwer krijgt opgedrongen. De toeschouwer heeft wel het gevoel dat dit een vrije keuze is.

De kaart opdringen aan een toeschouwer.

Je legt de harten 4 boven op het spel kaarten en de kaarten liggen met de beeldzijde naar beneden op de mat.
Je vraagt de toeschouwer er een stapel af te pakken en naast de stapel te leggen die op de mat achterblijft.

uitleg van een kaarttruc 

 

De goochelaar pakt nu het stapeltje wat achtergebleven is op de mat en legt deze haaks op de stapel die de toeschouwer net heeft afgenomen. Dit doe je zonder er naar te kijken en op het moment dat je de pen benoemd. Iedereen zal naar de pen kijken en en niet op jou handelingen letten met de kaarten. Leg van te voren de pen ook zo neer dat ze de geschreven tekst met de voorspelling niet direct kunnen lezen.

 

kaarttruc wordt uitgelegd 

 

Uitspelen magisch plot

Je hebt nu je verhaal dat de pen een soort magische staf is en deze straks gaag helpen om de gekozen kaart te besturen. Nu heb je een tijdsafleiding opgebouwd wat ervoor zorgt dat de toeschouwer niet meer weet wat de bovenkant of de onderkant van het spel kaarten is. Je vestigt de aandacht weer op het spel, je pakt de bovenste stapel er af en zegt: "Hier heb je het spel gecoupeerd! Nu mag de toeschouwer de bovenste kaart bekijken van het pakje wat nog op tafel staat. Dit is echter de bovenkant van het spel waar je de harten 4 had neergelegd. Ze mogen de kaart aan iedereen laten zien maar niet aan jou. De kaart gaat terug en laat ze het gehele spel schudden. Daarna wordt het spel kaarten weer op de tafel gelegd met de beeldzijde naar beneden. Nu pak je de pen en je vraagt aan de toeschouwer om hun rechterhand op te houden. en leg daar de pen in met de voorpspelling naar beneden zodat niemand deze ziet. De toeschouwer sluit de hand zodat de pen aan beide zijden uitsteekt.

Nu vraag je de toeschouwer om een magische beweging te maken over het spel kaarten met de pen. Je verteld dat hun gekozen kaart daardoor naar boven komt net zolang dat hij boven op het spel weer aankomt.
Je draait de bovenste kaart om en je vraagt is dit jou kaart? De toeschouwer zegt: Nee! Je speelt verbaast en vraagt wat was jou kaart? De harten 4. Je denkt na en begint te lachen en zegt ja soms komt het voor dat het nog hoger gaat naar de pen toe. Lees eens wat daar op staat? U kiest de harten 4!

Oefen dit goed zodat je precies weet wat je moet doen. Vooral bij het opdringen van de kaart is het belangrijk dat je niet naar je eigen handelingen kijkt maar de pen erg belangrijk maakt. De tijdsafleiding zorgt ervoor dat mensen niet meer weten dat ze de bovenste kaart pakken. Onderschat dit niet want het lijkt erg simpel maar ik verzeker je als je het goed uitvoert dan zul je heftige reacties ontvangen!

Met vriendelijke groet,
Mitch Durbank